100e nieuwe medewerker aangeworven voor Centrale Werkplaats NMBS in Mechelen

Woensdag 4 oktober 2017 — NMBS heeft deze week samen met HR Rail, de juridische werkgever van de Spoorwegen, de honderdste nieuwe medewerker van 2017 verwelkomd in de Centrale Werkplaats (CW) in Mechelen. Het doel is om tegen eind dit jaar meer dan 150 nieuwe collega’s voor “het Arsenaal” op de teller te hebben, en gemiddeld 100 per jaar de komende jaren. Dit is enerzijds nodig om het groot aantal pensioneringen op te vangen en anderzijds om bovenop de bestaande activiteiten nieuwe projecten te realiseren. NMBS is via HR Rail op zoek naar nieuwe collega’s met heel uiteenlopende technische profielen, die de ‘goesting’ hebben om mee te sleutelen aan de trein van morgen.

100e nieuwe medewerker voor 2017

De honderdste nieuwe medewerker voor de CW Mechelen ging deze week aan de slag, een symbolisch moment. Jelle Beukeleirs is één van de vele technische profielen waar de NMBS naar op zoek is. Hij is afgestudeerd als elektronicus informatica en heeft al enkele jaren ervaring in een ICT-bedrijf.

Als eerste technicus elektronica zal Jelle instaan voor de herstelling van elektronica-onderdelen van de treinen. “Op de jobsite van de Spoorwegen trok deze elektronicajob in een R&D omgeving mijn aandacht. Ik ben terechtgekomen in een omgeving waar ik veel kan bijleren en er ruimte is voor eigen inbreng. Buiten het werk maak ik graag tijd voor vrienden. Zowel professionele ontwikkelingskansen als een goed evenwicht tussen werk en privé speelden mee bij mijn keuze voor deze job bij NMBS.”

Veel collega’s met pensioen

Bij NMBS werken momenteel ongeveer 18.000 mensen. Mede als gevolg van de grote pensioneringsgolf wordt er volop aangeworven. Tegen het einde van dit jaar is NMBS op zoek naar meer dan 1.500 nieuwe medewerkers, van wie een derde met een technisch profiel. Het gaat om het grootste aantal aanwervingen van de afgelopen jaren.

Voor de Centrale Werkplaats in Mechelen willen NMBS en HR Rail tegen eind dit jaar minimum 150 nieuwe collega’s op de teller hebben. De komende jaren gaat het om gemiddeld 100 nieuwe medewerkers per jaar. Het gaat telkens om heel uiteenlopende technische profielen (elektronici, mecaniciens, elektromecaniciens, bankwerk-mecaniciens, monteurs, industrieel lassers, ingenieurs, technisch tekenaars en schilders). Een overzicht van de openstaande vacatures vind je op www.despoorwegenwervenaan.be

Gepassioneerde technici nodig voor nieuwe projecten

In de Centrale Werkplaats in Mechelen staan enkele boeiende nieuwe projecten op de planning, waarvoor NMBS op zoek is naar medewerkers die passie hebben voor techniek en interesse voor de nieuwste technologieën. NMBS is via HR Rail ook op zoek naar hoog opgeleide technici met ervaring voor het onderhoud van nieuwe treinen, voor de uitbouw van de centrale engineering zodat een treinonderhoud nog efficiënter kan én voor de herstelling van complexe systemen zoals de elektronica en informaticasturing.

CW Mechelen cruciaal voor NMBS

De Centrale Werkplaats in Mechelen werd opgericht in 1839 en is sindsdien van sociaal-economisch belang voor de stad. Met haar oppervlakte van 36 hectaren en een personeelsbestand van 1.360 medewerkers is het de grootste werkplaats van NMBS. De reizigerstreinen krijgen er onder meer een langetermijnonderhoud en worden er hersteld na bijvoorbeeld een ongeval. Het treinmateriaal wordt hier ook gemoderniseerd. De CW Mechelen speelt eveneens strategisch een cruciale rol, gezien haar centrale ligging op het spoornet. Dat heeft als voordeel dat de treinen er na hun onderhoud snel weer inzetbaar zijn. 

Over NMBS:

De Belgische n.v. van publiek recht NMBS verzekert de exploitatie en commercialisering van het binnenlandse en internationale reizigersvervoer per spoor. Zij staat eveneens in voor het beheer van het rollend materieel. Verder is zij verantwoordelijk voor de stations en stopplaatsen, met inbegrip van de parkings, fietsenstallingen en ruimtes voor fietsenverhuur en de stationsomgeving. Ze zorgt ook voor de beveiliging en bewaking van het spoorwegdomein. Ze telt circa 18.000 personeelsleden.

Centrale Werkplaats NMBS Mechelen
Jelle Beukeleirs