De Spoorwegen ontmoeten kandidaat-treinbestuurders in stations

Donderdag 17 augustus 2017 — De Spoorwegen organiseren tussen 18 en 25 augustus een aanwervingsactie voor treinbestuurders met een infostand in verschillende Belgische stations. Potentiële kandidaten kunnen er al hun vragen stellen aan treinbestuurders van NMBS en Infrabel en via treinsimulatoren kennismaken met de job.

De Spoorwegen zijn voortdurend op zoek naar treinbestuurders. Eind juni stond de teller al op 400 nieuwe treinbestuurders, maar tegen eind 2017 wil HR Rail nog meer dan 200 bestuurders aanwerven. Via een infostand in verschillende Belgische stations willen de Spoorwegen potentiële kandidaten warm maken voor de job van treinbestuurder.

Kandidaten krijgen de kans om al hun vragen stellen aan treinbestuurders, die als geen ander de voordelen kennen van de job. Bovendien kunnen ze via treinsimulatoren kennismaken met de verschillende jobs als bestuurder: treinbestuurder voor reizigers (NMBS), bestuurder technische werktreinen (Infrabel) en bestuurder rangeringen (NMBS). Deze simulatoren werden speciaal voor kandidaten ontwikkeld.

Wanneer?

Tussen 9u en 17u op volgende dagen in onderstaande stations:

18/8 Brugge
21/8 Gent-Sint-Pieters
22/8 Charleroi-Zuid
23/8 Brussel-Centraal
24/8 Antwerpen-Centraal
25/8 Aarlen

Een nieuwe treinsimulator: bestuurder rangeringen

Voor het derde jaar op rij ontwikkelde HR Rail in samenwerking met NMBS en Transurb een treinsimulator. Na eerdere simulatoren voor de promotie van de jobs van treinbestuurder en bestuurder technische werktreinen, is dit keer bestuurder rangeringen aan de beurt. Met deze treinsimulator wil HR Rail deze job beter bekend maken bij het grote publiek. Onafhankelijk van deze actie kunnen de drie treinsimulatoren ook gedownload worden op pc, mac, smartphone en tablet via de Apple App Store of Google Play Store.

Doelgericht rekruteren

Deze aanwezigheid in stations maakt deel uit van verschillende acties die HR Rail voert in zijn zoektocht naar zowel brede als gespecialiseerde profielen. Naast kandidaat-treinbestuurders worden ook treinbegeleiders, technici en ingenieurs gezocht. In de zoektocht naar nieuw talent blijft de juridische werkgever van de Spoorwegen vasthouden aan zijn principes: de best mogelijke kandidaten aanwerven op basis van hun potentieel én hun menselijke kwaliteiten.