NMBS en HR Rail laten kandidaten proeven van spoorwegjobs op Talent Day

Kandidaten gaan al na één dag naar huis met nieuwe job

Vrijdag 12 oktober 2018 — Op zaterdag 20 oktober organiseren HR Rail en NMBS de allereerste Talent Day in de Centrale Werkplaats van Mechelen. Na een rondleiding in de werkplaats kunnen geïnteresseerden hun technische skills tonen tijdens workshops elektriciteit of mechanica. Zo ontdekken ze welke job in de werkplaats hen het meest op het lijf is geschreven. Als alles goed gaat gaan ze op het einde van de dag al naar huis met een nieuwe job.

Hoe werkt de Talent Day?

NMBS en HR Rail, de HR-dienstverlener van de Belgische spoorwegen, nodigen geïnteresseerden met een technische achtergrond uit om tijdens de Talent Day alles te ontdekken over de verschillende jobs bij NMBS. De kandidaten leren de werkplaats kennen, waarna ze op basis van hun interesses deelnemen aan workshops elektriciteit of mechanica. Zo ontdekken de geïnteresseerden welke spoorwegjob voor hen de perfecte match is.

De snelle doorlooptijd is een ware troef voor de kandidaten, die het volledige sollicitatieproces doorlopen op amper 1 dag: sollicitatiegesprek, medisch onderzoek en zelfs een loonsimulatie op maat. Als alles goed verloopt, gaan ze na afloop naar huis met een nieuwe job.

Al 90 inschrijvingen

Met dit nieuwe concept weten NMBS en HR Rail de aandacht van technici te trekken. Op meer dan een week voor het event hebben maar liefst 90 kandidaten zich ingeschreven voor de Talent Day. “We blijven vernieuwen om in deze aantrekkende economie de geschikte technische profielen te kunnen bereiken. Bij NMBS kan je meewerken aan duurzame mobiliteit, waarbij passie voor de reiziger centraal staat,” zegt Annelies De Geijselaer, Recruitment Manager bij HR Rail.

Steeds op zoek naar nieuw talent

NMBS en HR Rail gingen in 2018 op zoek naar 1.600 nieuwe medewerkers. Het merendeel van die vacatures zijn ingevuld, maar voor een driehonderdtal vacatures is NMBS nog op zoek naar nieuwe collega’s met passie voor de reiziger. Alleen al in de werkplaatsen en onderhoudsposten zijn er nog meer dan 100 openstaande vacatures, waarvan een 25-tal in de centrale werkplaats van Mechelen.

Meer info over jobs en inschrijven (mogelijk tot en met 16 oktober) op www.nmbs.be/jobs

 

Zin om zelf een kijkje te komen nemen op onze Talent Day? Neem dan contact op met onze collega’s vóór donderdag 18 oktober om 14u:

Perscontact HR Rail: Barbara Kielbaey •+32 490 52 83 75 • barbara.kielbaey@hr-rail.be

Perscontact NMBS: Dimitri Temmerman •+32 499 54 31 43 • dimitri.temmerman@nmbs.be

Barbara Kielbaey Woordvoerder at HR Rail
Temmerman Dimitri Woordvoerder at NMBS