Robert Schuman Institut uit Eupen wint BERT, de technologiewedstrijd van de spoorwegen

Woensdag 16 mei 2018 — Robert Schuman Institut Eupen heeft de zevende editie van BERT gewonnen, de nationale technologiewedstrijd van de spoorwegen voor leerlingen uit de derde graad van het technisch- en beroepsonderwijs. Dit jaar daagden NMBS, Infrabel en HR Rail de leerlingen uit om een systeem te ontwikkelen dat reizigers op het perron waarschuwt bij doorrijdende treinen. Het concept van Robert Schuman Institut Eupen werd vandaag tijdens de finale in Train World als winnaar bekroond.

Het doel van BERT (BElgian Railways Competition for Techicians) is om de scholen en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen én leerlingen te enthousiasmeren om na hun studies bij NMBS of Infrabel te solliciteren. Bij de spoorwegen zijn er de komende jaren gemiddeld 2.000 nieuwe medewerkers per jaar nodig, waaronder voornamelijk technische profielen. Het gaat om functies voor zowel kandidaten met een diploma secundair onderwijs als met een hoger diploma.

Waarschuwingssysteem voor doorrijdende treinen

NMBS en Infrabel streven voortdurend naar meer veiligheid. Ondanks de gele streep, die de veiligheidsafstand aangeeft, de infoschermen en omroepsystemen staan heel wat reizigers nog vaak te dicht tegen de perronrand. Dat is heel gevaarlijk bij doorrijdende treinen. Een kleine beweging, een elleboog die uitsteekt, kan dan zware gevolgen hebben. Daarom daagden HR Rail, Infrabel en NMBS de technische studenten in heel België uit om een waarschuwingssysteem uit te dokteren die dergelijke gevaarlijke situaties kan voorkomen.

Op het podium van de BERT-wedstrijd

Een recordaantal van 42 scholen schreef dit jaar in voor BERT. Daarvan stelden vijftien finalisten vandaag hun concept voor in Train World, het treinmuseum van NMBS. De jury was samengesteld uit technische experts, die de leerlingen het hele schooljaar gevolgd en begeleid hebben. Bij de beoordeling werd er gelet op veiligheid, innovatie en creativiteit, evenals praktische uitvoerbaarheid.

Volgende technische scholen werden bekroond door de jury:

  • 1e prijs: Robert Schuman Institut Eupen 
  • 2e prijs: VTI Roeselaere
  • 3e prijs: Vrije Technische Scholen Turnhout
  • Publieksprijs: Ecole des Arts et Métiers Erquelinnes

De leerlingen werkten het hele schooljaar aan hun ontwerp. Ingenieurs van NMBS en Infrabel zorgden voor tussentijdse evaluaties en professionele omkadering.

Over NMBS:

De Belgische n.v. van publiek recht NMBS verzekert de exploitatie en commercialisering van het binnenlandse en internationale reizigersvervoer per spoor. Zij staat eveneens in voor het beheer van het rollend materieel. Verder is zij verantwoordelijk voor de stations en stopplaatsen, met inbegrip van de parkings, fietsenstallingen en ruimtes voor fietsenverhuur en de stationsomgeving. Ze zorgt ook voor de beveiliging en bewaking van het spoorwegdomein. Ze telt circa 18.000 personeelsleden.

Over Infrabel:

Infrabel is de naamloze vennootschap van publiek recht, verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud, vernieuwing en ontwikkeling van het Belgische spoorwegennet. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor de toekenning van de rijpaden aan alle Belgische en buitenlandse operatoren. De specifieke structuur van de aandeelhouders van Infrabel waarborgt een volledige onafhankelijkheid. Infrabel werd op 1 januari 2005 opgericht na de splitsing van de Belgische spoorwegen. De onderneming stelt vandaag zo’n 10.300 personen te werk en realiseert een omzet van ongeveer 1,1 miljard euro (2016).

Robert Schuman Institut Eupen
VTI Roeselaere
Vrije Technische Scholen Turnhout
Ecole des Arts et Métiers Erquelinnes
Temmerman Dimitri Woordvoerder at NMBS
Baeken Thomas Woordvoerder at Infrabel