Spoorwegen wierven dit jaar al 1.323 nieuwe medewerkers aan

Dinsdag 1 augustus 2017 — HR Rail, de juridische werkgever van de Belgische spoorwegen, zit voor op schema wat de aanwervingen betreft. Begin dit jaar werden er 2.500 nieuwe medewerkers gezocht, waarvan er halfweg dit jaar al 1.323 zijn gestart. Deze bemoedigende resultaten zijn vooral te danken aan lokale acties en een inkorting van de doorlooptijd van het rekruteringsproces.

Op 30 juni 2017 heeft HR Rail 1.323 aanwervingen op de teller staan voor dit jaar. Dit betekent een toename van 41% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om 820 nieuwe medewerkers bij NMBS, 473 bij Infrabel en 30 bij HR Rail.

Lokale acties en optimalisering van het rekruteringsproces

Volgens Mireille Protin, verantwoordelijke voor de aanwervingen bij HR Rail, zijn deze positieve resultaten te danken aan verschillende nieuwe initiatieven: “We organiseren lokale Job Days, zowel voor NMBS als voor Infrabel, in onderlinge samenwerking. We optimaliseren voortdurend onze processen om de doorlooptijden in te korten. Dat is essentieel om de goede kandidaten te behouden.” Gezien de behoefte van de business aan technische profielen en de krapte hieraan op de arbeidsmarkt gaat HR Rail ook in de toekomst inzetten op lokale initiatieven en procesvereenvoudiging.

De Jobtrein, een succes

Als een van de vele aanwervingsinitiatieven organiseerden we in maart voor de eerste keer een Jobtrein, in samenwerking met NMBS en Infrabel. Met een mooi resultaat. Van de 350 kandidaten die onze ambassadeurs ontmoetten werden er 50 medewerkers aangeworven.

Doelgericht rekruteren

Voor de rest van het jaar zet HR Rail zijn zoektocht verder naar zowel brede als gespecialiseerde profielen. Er worden extra inspanningen gedaan om treinbestuurders, treinbegeleiders, technici en ingenieurs te vinden. In de zoektocht naar nieuw talent blijft de juridische werkgever van de Spoorwegen vasthouden aan zijn principes: de best mogelijke kandidaten aanwerven op basis van hun potentieel én hun menselijke kwaliteiten.