Studenten gaan uitdaging aan om waarschuwingssysteem te bouwen voor treinreizigers op perron

Woensdag 25 oktober 2017 — Ondanks de gele streep, die de veiligheidsafstand aangeeft, de borden en omroepsystemen staan heel wat reizigers nog vaak te dicht tegen de perronrand. Dat is heel gevaarlijk bij doorrijdende treinen. Een kleine beweging, een elleboog die uitsteekt, kan dan zware gevolgen hebben. Daarom dagen HR Rail, Infrabel en NMBS de technische studenten in heel België uit om een waarschuwingssysteem uit te dokteren dat dergelijke gevaarlijke situaties kan voorkomen.

BERT (Belgian Railways Competion for Technicians) wordt dit schooljaar al voor de zevende keer georganiseerd. Een recordaantal van 42 technische scholen heeft zich ingeschreven. Het doel van deze wedstrijd is de scholen en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen én leerlingen warm te maken om na hun studies te solliciteren via www.despoorwegenwervenaan.be

In samenwerking met HR Rail zijn NMBS en Infrabel continu op zoek naar gemotiveerde kandidaten om mee te bouwen aan de treinen en de infrastructuur van morgen. De komende jaren zijn er gemiddeld 2.000 nieuwe medewerkers per jaar nodig, waarvan meer dan de helft technische profielen, zowel masters en bachelors als mensen met een diploma secundair onderwijs.

Waarschuwingssysteem voor doorrijdende treinen

NMBS en Infrabel streven voortdurend naar meer veiligheid. Dagelijks vervoert NMBS 850.000 reizigers in 3.500 treinen op het dichtste spoorwegnet ter wereld. Een aantal IC-treinen en internationale treinen rijden voorbij stations en stopplaatsen zonder er te stoppen. NMBS en Infrabel investeerden al in aanwijsborden en omroepsystemen om klanten daarvoor te waarschuwen. Met BERT nodigen HR Rail, NMBS en Infrabel de leerlingen uit om nog beter te doen.

Recordaantal deelnemende scholen

Tijdens de kick-off op 11 oktober 2017, waar het project en de wedstrijdregels toegelicht werden, waren maar liefst 50 technische scholen aanwezig. Hiervan schreven zich uiteindelijk 42 scholen in. Dat is 40% meer dan het voorbije jaar.

De leerlingen werken het hele schooljaar aan hun ontwerp. Ingenieurs van NMBS en Infrabel zorgen voor tussentijdse evaluaties en professionele omkadering. De grote finale zal plaatsvinden op 16 mei 2018 in Train World, het museum van NMBS. De 15 scholen met het beste ontwerp krijgen de kans om een werkend model voor te stellen.  De scholen en leerlingen die winnen, ontvangen een mooie prijs. 

 

Over NMBS:

De Belgische n.v. van publiek recht NMBS verzekert de exploitatie en commercialisering van het binnenlandse en internationale reizigersvervoer per spoor. Zij staat eveneens in voor het beheer van het rollend materieel. Verder is zij verantwoordelijk voor de stations en stopplaatsen, met inbegrip van de parkings, fietsenstallingen en ruimtes voor fietsenverhuur en de stationsomgeving. Ze zorgt ook voor de beveiliging en bewaking van het spoorwegdomein. Ze telt circa 18.000 personeelsleden.

Over Infrabel:

Infrabel is de naamloze vennootschap van publiek recht, verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud, vernieuwing en ontwikkeling van het Belgische spoorwegennet. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor de toekenning van de rijpaden aan alle Belgische en buitenlandse operatoren. De specifieke structuur van de aandeelhouders van Infrabel waarborgt een volledige onafhankelijkheid. Infrabel werd op 1 januari 2005 opgericht na de splitsing van de Belgische spoorwegen. De onderneming stelt vandaag zo’n 10.600 personen te werk en realiseert een omzet van ongeveer 1,1 miljard euro (2016).

Kick-off BERT 2017-2018

BERT kick off 11 oktober 2017