Studenten van Universiteit van Bergen winnen spoorwedstrijd ‘The Smartest TrainBrain’

Donderdag 14 december 2017 — Op 13 december werden twee ingenieursstudenten van de Universiteit van Bergen verkozen tot  ‘The Smartest TrainBrain’. HR Rail, NMBS en Infrabel organiseren deze wedstrijd al voor de vierde keer met als doel ingenieursstudenten te laten proeven van de technologische uitdagingen bij de Spoorwegen. Het winnende team wist de jury te overtuigen met hun oplossing voor een aantal complexe elektriciteitsvraagstukken.

52 ingenieursstudenten van 8 universiteiten en hogescholen gingen in op de oproep van NMBS, Infrabel en HR Rail om deel te nemen aan de wedstrijd ‘The Smartest TrainBrain’. De studenten bogen zich over  elektriciteitsvraagstukken die hen werden voorgelegd door de drie bedrijven om kennis te maken met de technologie van de spoorwegwereld. Het eerste vraagstuk had als doel om het elektrisch verbruik te berekenen van de airco in een trein die van Luik naar Brugge rijdt. Voor achtergrondinfo konden de studenten terecht op de website www.thesmartesttrainbrain.be, die speciaal werd ontwikkeld voor deze wedstrijd.

Op basis van de ingezonden antwoorden selecteerde de jury, bestaande uit ingenieurs van NMBS en Infrabel, 20 teams van twee studenten voor de finale, die plaatsvond op woensdag 13 december. De studenten kregen dan een nieuwe uitdaging voorgeschoteld: de veiligheid garanderen in geval van een kortsluiting als gevolg van een bovenleidingsbreuk. De 6 beste teams mochten hun oplossing voorstellen aan de jury. Tijdens de deliberatie kregen de studenten de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de HST-werkplaats van Vorst.

Het winnende duo, Maxime Maréchal en Sébastien Van Laecke (UMONS), is bijzonder enthousiast over deze ervaring: “De wedstrijd en het bezoek aan de werkplaats hebben ons een realistisch beeld gegeven van de Spoorwegen: imposante machines en deskundig personeel dat ervoor zorgt dat alles blijft draaien. We vonden het boeiend om een vraagstuk op te lossen over uitdagingen waar ingenieurs van de Spoorwegen dagelijks mee geconfronteerd worden.”

Alle finalisten ontvingen een powerbank en de zes beste teams werden beloond met een bluetooth speaker. De drie winnende teams wonnen bovendien treintickets voor een trip binnen Europa.

Voor Annelies De Geijselaer, recruitment manager bij HR Rail, is The Smartest TrainBrain een van de  initiatieven om de spoorwegwereld vanuit een andere invalshoek te bekijken en ingenieurs in spe te wijzen op de uitdagingen en carrièrekansen die het spoor te bieden heeft: “Met deze wedstrijd willen we de kandidaten bewust maken dat (burgerlijk en industrieel) ingenieurs bij de Spoorwegen continu op zoek moeten naar innovatieve en efficiënte technologische oplossingen voor de mobiliteit van morgen.”

Ook in 2018 zal HR Rail ingenieurs blijven aanwerven om NMBS en Infrabel te versterken.

De winnaars:

  • 1ste plaats:Maxime Marechal & Sébastien Van Laecke, Universiteit van Bergen

  • 2de plaats: Nelis Goeminne & Simon Holvoet, UGent

  • 3de plaats: Julie Van Simaeys & Thibaut Winters, KU Leuven 

 

Over NMBS:

De Belgische n.v. van publiek recht NMBS verzekert de exploitatie en commercialisering van het binnenlandse en internationale reizigersvervoer per spoor. Zij staat eveneens in voor het beheer van het rollend materieel. Verder is zij verantwoordelijk voor de stations en stopplaatsen, met inbegrip van de parkings, fietsenstallingen en ruimtes voor fietsenverhuur en de stationsomgeving. Ze zorgt ook voor de beveiliging en bewaking van het spoorwegdomein. Ze telt circa 18.000 personeelsleden.

Over Infrabel:

Infrabel is de naamloze vennootschap van publiek recht, verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud, vernieuwing en ontwikkeling van het Belgische spoorwegennet. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor de toekenning van de rijpaden aan alle Belgische en buitenlandse operatoren. De specifieke structuur van de aandeelhouders van Infrabel waarborgt een volledige onafhankelijkheid. Infrabel werd op 1 januari 2005 opgericht na de splitsing van de Belgische spoorwegen. De onderneming stelt vandaag zo’n 10.600 personen te werk en realiseert een omzet van ongeveer 1,1 miljard euro (2016).

Winnaar 1: UMons
Winnaar 2:<br/>UGent
Winnaar 3:<br/>KU Leuven
Bezoek HST-werkplaats Vorst