Technische scholen vallen in de prijzen bij spoorwegwedstrijd “BERT”

BERT maakt jongeren warm voor job bij Spoorwegen

Maandag 22 mei 2017 — HR Rail, NMBS en Infrabel organiseerden vandaag in Train World, het museum van NMBS, de finaledag van de nationale technologiewedstrijd BERT (BElgian Railways competition for Technicians). Een heel schooljaar zochten leerlingen uit het technisch onderwijs naar een oplossing voor een spoorvraagstuk bij NMBS en Infrabel. Vandaag stellen vijftien scholen een concreet project voor. De eerste prijs voor de NMBS-opdracht en de bijhorende cheque van vijfduizend euro werden persoonlijk overhandigd door Sophie Dutordoir, CEO van NMBS.

De zesde editie van de BERT-wedstrijd ging van start in oktober 2016. Dit jaar hadden de leerlingen van de derde graad van het TSO en BSO de keuze om deel te nemen aan een opdracht van NMBS en/of Infrabel. Met deze praktijkoefening willen we de scholen en het bedrijfsleven dichter bij elkaar brengen én leerlingen warm maken om te solliciteren bij de Spoorwegen. (Meer info over het jobaanbod bij het spoor: www.despoorwegenwervenaan.be.)

Drukte meten in de treinen

NMBS streeft naar een vlot en veilig treinverkeer en een optimale dienstverlening voor haar klanten. Momenteel weten reizigers vaak niet waar er zich vrije zitplaatsen bevinden in een trein. Bovendien kan de drukte bij het in- en uitstappen zorgen voor vertragingen. De reizigersstromen zouden beter kunnen georganiseerd worden als NMBS weet hoeveel personen er op een rijtuig zitten. Daarom gaf NMBS de leerlingen de opdracht een systeem te ontwikkelen dat in realtime het aantal reizigers aan boord van de trein telt.

Elektrische jerrycan

Na ondermeer de windmolens van de Zeiltrein en de zonnepanelen van het Peerdbos zet Infrabel  ook in op andere projecten van duurzame energie. Zo beschikt Infrabel over een aantal elektrische bestelwagens die eventueel ook kunnen ingezet worden tijdens verplaatsingen van de technische onderhoudsdiensten. De grootste uitdaging hierbij is om voldoende batterijcapaciteit voor deze elektrische wagens te hebben... De scholen kregen daarom de opdracht om een “elektrische jerrycan” te ontwikkelen.

Laureaten van de BERT-wedstrijd

De jury bestond uit de technische experts, die de leerlingen gevolgd en begeleid hebben. Bij de beoordeling werd er gelet op het concept, de praktische uitwerking en de doelstellingen.

Volgende technische scholen werden bekroond door de jury:

• 1e prijs NMBS: VTI Diksmuide
• 2e prijs NMBS: VIIO Tongeren
• 3e prijs NMBS: Athénée royal d’Ans
• 1e prijs Infrabel: VTI Torhout
• Juryprijs: Githo Nijlen
• Juryprijs : TI Sint-Paulus Mol
• Publieksprijs: VTI Kortrijk

--------------------------------------

Over HR Rail:
HR Rail is de juridische werkgever van al het personeel van de Belgische Spoorwegen. HR Rail beheert voor deze bedrijven het sociaal overleg en werkt aan een moderne dienstverlening op vlak van rekrutering en selectie, interne mobiliteit, payroll en sociale voordelen. Daarnaast heeft HR Rail een eigen spoorwegacademie (Train@Rail), een medische dienst en organiseert ze een externe dienst voor preventie en bescherming op de werkplek.

Over NMBS:
De Belgische n.v. van publiek recht NMBS verzekert de exploitatie en commercialisering van het binnenlandse en internationale reizigersvervoer per spoor. Zij staat eveneens in voor het beheer van het rollend materieel. Verder is zij verantwoordelijk voor de stations en stopplaatsen, met inbegrip van de parkings, fietsenstallingen en ruimtes voor fietsenverhuur en de stationsomgeving. Ze zorgt ook voor de beveiliging en bewaking van het spoorwegdomein. Ze telt circa 18.000 personeelsleden.

Over Infrabel:
Infrabel is de naamloze vennootschap van publiek recht, verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud, vernieuwing en ontwikkeling van het Belgische spoorwegennet. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor de toekenning van de rijpaden aan alle Belgische en buitenlandse operatoren. De specifieke structuur van de aandeelhouders van Infrabel waarborgt een volledige onafhankelijkheid. Infrabel werd op 1 januari 2005 opgericht na de splitsing van de Belgische spoorwegen. De onderneming stelt vandaag zo’n 10.600 personen te werk en realiseert een omzet van ongeveer 1,1 miljard euro (2016).

 

 

1e prijs Infrabel: VTI Diksmuide
1e prijs NMBS: VTI Torhout
2e prijs NMBS: VIIO Tongeren
Project presentatie
Prijsuitreiking
Frédéric Petit Woordvoerder Infrabel
Dimitri Temmerman Woordvoerder NMBS
Kim Buggenhout Woordvoerder HR Rail